Bryuvera alus darītava nav industriālā ražotne. Tā ir neliela, ekskluzīva alus darītava, kas izmanto mūsdienīgas iekārtas, bet alu dara pēc klasiskas, gadsimtiem izkoptas seno laiku tehnoloģijas. Ražotne ir veidota atbilstoši ES prasībām , kas savukārt ļauj nodrošināt augstu produkcijas kvalitāti un arī paaugstina konkurētspēju Latvijas tirgū.


Dalība Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā dod iespēju maksimāli izmantot visas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) priekšrocības un palielināt ienākumus uz nodokļu atlaižu rēķina, simtprocentīgi ieguldot līdzekļus reģiona attīstībā. Pastāvīgi modernizējot ražošanu atbilstoši ES standartiem, tiek palielinātas ražošanas jaudas, kā arī attīstīta saražotās produkcijas pārdošanas infrastruktūra.


Alus darītava atrodas Latgales sirds – Rēzeknes – speciālajā ekonomiskajā zonā (Atbrīvošanas alejā 162)



Vēsture:

Rēzeknes alus brūvēšanas tradīcijas ir ļoti senas. Pirmās alus darītavas uzsāka darbību jau 20. gadsimta sešdesmitajos gados, un no tā laika ir saglabātas visas Latgales tradicionālā alus vārīšanas un raudzēšanas tehnoloģijas. Alus ir dzirkstošs, atsvaidzinošs dzēriens ar patīkamu apiņu aromātu, rūgtenu garšu un biezām, noturīgām putām. Šis dzēriens ar harmonisko garšu ne tikai veldzē slāpes, bet arī paaugstina organisma tonusu un satur veselu virkni organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu.


Garša un aromāts ir galvenā alus kvalitātes pazīme. Profesionālie degustatori uzsver, ka alus ir īsta aromātu simfonija – ja kaut viena nots ir viltota, mākslas darbs zaudē savu vērtību.


Uzņēmuma pamatvērtības:

1. Dzīvā alus ražošanai tiek izmantots dabīgais miežu iesals, apiņi, raugs un ūdens.
2. Alus tiek ražots, ievērojot klasiskās tehnoloģijas (misas sagatavošana, raudzēšanas process, pēcraudzēšanas process un alus nogatavināšana ne mazāk par 30 dienām).
3. Netiek praktizēta alus papildus piesātināšana ar ogļskābo gāzi (CO2).
4. Alus netiek pasterizēts un tam nepievieno konservantus.
5. Kolektīvs un tā profesionālisms ir alus darītavas lielākā vērtība, jo katrs darbinieks, kas ir iesaistīts dzēriena darināšanā, iegulda savu dvēseles daļiņu.



SIA RSEZ „DFD” iegūtās godalgas

2006.gadā – Biedrības „Eiroreģions „Ezeru zeme”” valdes priekšsēdētāja Gunāra Upenieka godalga par aktīvu līdzdarbību projekta „Iepazīsti Ezeru zemi” aktivitātēs.
2006.gadā – Uzņēmums apstiprināts par Eiropas reģionālā kulinārā mantojuma tīkla (European Network of Regional Culinary Heritage) biedru, kas ir apliecinājums reģiona jauno tradīciju augstajai kvalitātei.
2008.gadā – Rēzeknes pilsētas domes piešķirtā balva par ieguldījumu Rēzeknes pilsētas uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstības veicināšanā. AS „Latvijas zaļais punkts” Preču zīmes licence. Šī preces iepakojuma zīme norāda, ka preces ražotājs vai importētājs ir sociāli atbildīgs uzņēmums, kurš rūpējas par vides ilgtspējīgu attīstību.
2010.gadā (Rēzeknes pilsētas 725. jubilejas gadā) – Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča piešķirtā godalga par ieguldījumu pilsētas ekonomiskajā attīstībā un izaugsmē.
2011.gadā – Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atzinības raksts nominācijā „Lielākais investors jaunu produktu ieviešanā un ražošanā”.
2013.gadā – Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atzinības raksts par Rēzeknes tēla popularizēšanu.


Vadība

Valdes priekšsēdētājs - Aleksandrs Daderko
Rīkotājdirektore - Jekaterina Meirāne
Galvenais tehnologs - Anna Koponāne
Tīrzdniecības aģenti - Viktors Ivanovs-29101964, Viktors Kondratjevs-28866818